GSE Technology GSE Technology

HMT-S5

Automatische zaagmachine om hardmetaal staven nauwkeurig in te kortenHet handelsprogramma van GSE is uitgebreid met een machine speciaal ontworpen voor producenten van verspanende gereedschappen en hardmetaal staven.
 
Een afname van manuele handelingen wordt mogelijk gemaakt door deze volautomatische machine.
Enkele producten, maar ook kleine- tot grote series kunnen hiermee worden verwerkt. De bediener kan tijdens het zaagproces andere werkzaamheden verrichten.
 
De CNC-besturing is gemakkelijk te programmeren en aanpassingen kunnen snel worden gemaakt. Alleen de diameter en lengte van de te bewerken hardmetaal staaf dienen te worden ingegeven en deze CNC-besturing berekent automatische de in te stellen parameters van het zaagproces. Het grote magazijn en de automatische belading daarvan bewerkstelligen een continue en bedieningsvrije voortgang. De staven zijn aan beide zijden van de slijpschijf gefixeerd.
 
De snelheid binnen het zaagproces is volledig programmeerbaar en voorkomt uitbreken van het materiaal gedurende het inkorten.
 
Een slijpschijf-controlesysteem zorgt ervoor dat de diameter van de slijpschijf niet alleen wordt bewaakt, maar ook waar nodig wordt gecompenseerd.
 
De afmetingen van de staven zijn programmeerbaar voor verschillende lengtes met een precisie van 0,05 mm. Een koelvloeistoftank behoort tot de standaard levering (HMT-S5).